Lid worden

Als je lid wilt worden van Scouting The Buffalo’s dan raden wij je aan om eerst een kijkje te komen nemen. Ben je daarna overtuigd? Dan verwelkomen wij je graag als lid. Als je een paar maanden lid bent word je geïnstalleerd en mag je een compleet uniform dragen. Op dat moment hoor je er echt bij!

Contributie
Scouting is voor iedereen, jong en oud, arm of rijk. Daarom houden wij de contributie zo laag mogelijk. Een lidmaatschap van één jaar (seizoen loopt van augustus/september tot juni/juli) kost 115,00 euro per jaar. Daar zitten alle algemene kosten in. Extra kosten zijn de aanschaf van het uniform en uitstapjes. Wanneer er uitstapjes gemaakt worden, proberen wij de kosten zo laag mogelijk te houden.

ZandvoortPas / Jeugdfonds Sport & Cultuur
Is het lastig om de contributie te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Wij adviseren bij de aanvraag bij Jeugdfonds Sport & Cultuur, naast de 115 euro contributie, ook 40 euro voor het uniform en 45 euro voor uitstapjes/weekendjes weg mee te nemen.

Klik hier voor meer informatie en de aanvraagprocedure (website opent in een apart venster).

Je kunt de coördinator Jonna Becker bereiken via haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl. Bereikbaar op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 13 uur. De helpdesk bestaat op dit moment uit vrijwilligers Ayse en Monique. Voor vragen over aanvragen is mailen het fijnst, op administratie.haarlem@jeugdfondssportencultuur.nl. Het telefoonnummer is 06-43121900.

Uniform (Scoutfit)
Bij scouting draagt iedereen een uniform, ook wel de ‘Scoutfit’ genaamd. De reden hiervoor is simpel: iedereen bij scouting is gelijk (uni-form), bovendien kan iedereen elkaar herkennen aan de geel/blauwe das! Deze das krijg je van de groep bij je installatie, samen met de bijbehorende insignes voor op je blouse. De blouse zelf kun je kopen bij één van de ScoutShops in Nederland, de dichtstbijzijnde is in Haarlem. Bij de ScoutShop kun je naast kleding ook allerlei materialen kopen zoals een slaapzak, zaklamp of rugzak.

Scouting Nederland
Op het moment dat je lid bent van Scouting The Buffalo’s, ben je automatisch lid van Scouting Nederland. Dit lidmaatschap omvat voor iedere scout in Nederland hetzelfde.

Meer informatie of aanmelden?
Mocht je meer informatie willen dan kun je altijd een mailtje sturen naar info@thebuffalos.nl of buiten werktijden bellen met Jan-Hilco Dietz (06 3023 1975).

Als lid van Scouting…
– Beleef je een ontspannen tijd in de buitenlucht!
– Ontmoet je nieuwe vrienden!
– Kampeer je in mooie natuurgebieden!
– Leer je je eigen grenzen ontdekken!
– Ontvang je een echte Scoutcard!
– Krijg je korting op bepaalde artikelen in de ScoutShop!
– Ontvang je 4 x per jaar Scouting Magazine!
– Vorm je samen met 32 miljoen andere internationale scouts de grootste jeugd- en jongerenorganisatie wereldwijd!
– Ontmoet je mensen uit andere culturen!
– Ben je ook lid van de internationale Scoutingorganisaties WOSM en WAGGGS.
– Kun je deelnemen aan een Wereld Jamboree of een van de internationale partnerships!
– Ben je verzekerd bij de collectieve WA- en ongevallenverzekering van Scouting Nederland!