kruiptouw.jpg

Scouts2day in Utrecht groot spektakel! PDF Print E-mail

Show in JaarbeursDe Scouts en Explorers zijn op zaterdag 15 mei naar Scouts2day geweest. Dankzij de leuke activiteiten, de supershow en natuurlijk het lekkere weer was het een zeer geslaagde dag! Dat wij niet alleen waren in Utrecht was wel duidelijk: maar liefst 24.000 Scouts van jong tot oud waren naar de jubileumdag gekomen om gezamenlijk 100 jaar Scouting Nederland te vieren.

De dag begon al vroeg. Om 7.30 uur verzamelden de Scouts en Explorers bij het treinstation van Zandvoort. Met de slaap nog in de ogen vertrok de stoet richting Utrecht Centraal. In het begin was het nog rustig in de trein, maar eenmaal in Haarlem aangekomen begon de trein zich te vullen met Scouts uit de regio. Bij het overstappen in Amsterdam werd al snel duidelijk dat het een drukke Scoutingdag zou worden! De gewone reizigers zullen wel hebben opgekeken want overal waar je keek liepen Scouts.

IActiviteiten in het parkn Utrecht aangekomen werd de looproute met gele bordjes aangegeven. Er waren vier parken gemaakt, ieder park voor een groep Scouts. In ieder park waren dezelfde activiteiten waar je aan deel kon nemen. Zo konden de Scouts echte originel scoutingactiviteiten doen zoals brood bakken en pionieren. Maar er waren ook grote spelen, zoals kat-en-muis met maar liefst 1000 Scouts tegelijk! Na anderhalf uur spelletjes doen ging de tocht verder naar de Jaarbeurs. In de grote hal van de Jaarbeurs was een grote show, speciaal voor Scouting gemaakt. De show werd aan elkaar gepraat door Sipke Jan Bousema, bekend van allerlei kinderprogramma's op TV. In de show zat een quiz en een presentatie van het thema Jungle Boek, wat helemaal werd nagespeeld. Als afsluiter zongen Nick & Simon een aantal van hun grootste hits. Vervolgens liepen wij met z'n allen achter de fanfare aan, terug naar het treinstation. Doordat een Scout zijn tas was kwijtgeraakt, duurde de tocht iets langer dan normaal. In de trein terug was het een stuk rustiger dan op de heenweg, dus de dag was in ieder geval vermoeiend geweest!

 
RocketTheme Joomla Templates