hevigvuur.jpg

Lekker weer tijdens Boerenkoolloop PDF Print E-mail

Gelukkig geen wind op de ZeewegNiet de schaatsen uit het vet, maar de schoenen uit de kast! Ook dit jaar werd de Boerenkoolloop gehouden, dit keer op zaterdag 3 januari. Met een temperatuur rond het vriespunt was iedereen zo verstandig om zich warm te kleden.

Om 2 uur verzamelden de Scouts, Explorers, Stam, Leiding en ouders zich bij het Troephuis om even later van start te gaan. De route ging ook dit jaar over de Zeeweg. Doordat er slechts een zuchtje wind stond, was het geen straf om deze route te lopen. Vlak voor bezoekerscentrum 'De Zandwaaier' ging de stoet de duinen in.

Bij het gebruikelijke tussenpunt Kraantje Lek kwamen ook de Bevers, Esta's en overige ouders bij elkaar. Hier kon iedereen even op adem komen en een warme beker chocolademelk drinken. Voor sommige mensen een verademing, maar helaas na enkele minuten klonk het sein; aan de wandel maar weer!

De gehele groep kwam al om 5 uur op het Troephuis aan, een recordtijd. Gelukkig kon iedereen gelijk aan tafel, want de boerenkool met worst was door het kookteam al klaargemaakt. Iedereen zat te smullen en zelfs bij de tweede ronde stond er een lange rij. Na de stevige hap werd er nog even nageborreld met een stukje chocola en een warme kop koffie. Al met al een goed begin van het nieuwe jaar!

Binnenkort zijn de foto's hier te vinden!

 
RocketTheme Joomla Templates